A só minden élőlény számára életfontosságú, ez különösen érvényes asztmás, allergiás és autoimmun megbetegedésekre. A só a Föld egyik éltető eleme. Megtalálható a tengerben, a szárazföldön és a vérünkben is. A benne található ásványi anyagok nélkülözhetetlenek minden életforma számára. A kristály só a szervezetben felbontja a káros molekula összeköttetéseket, így pl.: lerakódásokat, elmeszesedéseket. Erősíti az immunrendszert, így le tudjuk győzni a civilizációs betegségeket, mint például az allergia, asztma. Sós inhalálással segíthetünk az allergiás, asztmatikus és egyéb légúti problémákon. A modern gyógyászat már teljesen elképzelhetetlen só tartalmú infúzió nélkül. A sókristály rezgése enyhíti a koncentrációs- és alvászavarokat, és a stresszes állapotot.

  A természetes kristály sóban megtalálható az emberi szervezetet felépítő összes elem. Ezzel szemben a konyhasó egy finomított ipari termék, ami több mint 2000 kémiai reakció után már csak nátrium-kloridot tartalmaz, amit a szervezetünk sejt méregként ismer fel és védekezik ellene.


Székelyföld szürke aranya

A parajdi só Székelyföld szürke aranya, a Sóvidék fő kincse, amely a miocén földtörténeti korszakban keletkezett és már az ókorban is bányászták a rómaiak. A világon az egyik legjobb minőségű, 84 féle ásványi anyagot tartalmaz, valamint azt a természetes őstengeri iszapot, amit a legtöbb piacon kapható sóból kivonnak, finomítják, feldolgozzák és színezik. Ez a kézzel bányászott és aprított só mentes mindennemű környezeti szennyeződéstől, adalékanyagtól.

Mire jó a parajdi só?

Leginkább ízületi és légúti betegségek tüneteinek enyhítésére, fürdéshez, de akár ételekhez is használható. Sótéglák formájában alkalmas arra, hogy sószobát építsenek belőle, aminek sokszoros gyógyító hatásáról, már sokat hallottunk. Bátran ajánlott sóasztalba, sóhomokozó feltöltésére. A parajdi só abban különbözik a többi sótól, hogy (ez küllemében is látszik) nem vonják ki belőle a természetes iszapot, ami egyedülálló természetes olajesszenciát tartalmaz. Ez az igen értékes szürkés iszap, mely a nyomelemeket tartalmazza megtalálható az étkezési sóban is, de megtapasztalhatjuk a Parajdi fürdősó használata után is, hogy egy finom iszapréteg marad a víz leengedése után a kádban. Ezt az iszapot használják a gyógyászatban is.
A só szükséges a rák megelőzésében és kezelésben. A rákos sejtek oxigén jelenlétében elpusztulnak. A só nélkülözhetetlen az izomzat és az erőnlét fenntartásához. A parajdi fürdősó megakadályozza az izomgörcsöket, ezért sportolóknak is ajánlott a rendszeres használata. A só csökkenti a szívritmus zavarokat és fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályzásában. Cukorbetegségnél a só segít a vércukor szintet egyensúlyban tartani és csökkenti az inzulin szükségletet. A víz és só csökkenti a szem és érrendszeri károsodásokat. A só szükséges az emésztéshez, a tápanyagok felszívódásához. Sóra van szükség a csontozat erősítéséhez. A só megvéd a visszerek és a hajszálerek repedésétől. És nem utolsó sorban, a só fontos a libidó megőrzésében.

A sópipát elsősorban a szezonális megbetegedések tüneteinek kezelésére ajánljuk. Naponta pár perc használattal kedvezően befolyásolhatjuk a náthát, megfázásos tüneteket, bronchitist, köhögést, influenzás tüneteket, hörghurutot, orrdugulást, egyéb légúti fertőző betegségeket.


A sópárna adalékmentes sóval töltött párna, mely alkalmas felső légúti megbetegedések és allergiás tünetek enyhítésére. A fürdősó  tartalma frissítő, élénkítő hatású, száraz és  zsíros bőrre egyaránt jó. A sólámpa semlegesíti az elektromos berendezések által kibocsájtott káros sugárzásokat, hasznos lehet irodában, hálószobában és az otthoni tv készülék mellett is. Fénye melegséggel, energiával tölti meg a szobát.

Kövess minket Facebook-on