4 létfontosságú tényező az egészségmegőrzéshez

   Az ember egészsége az egyik legfontosabb dolog, ami számít az élete során. A jól működő immunrendszer segít legyőzni számos vírus vagy baktérium okozta támadást. Mi szükséges ahhoz, hogy szervezetünk aktívan egészségesen működjön? Írásunkban a számos befolyásoló tényező közül négyről fogunk bővebb információt nyújtani.

1.Egészséges ételek

Sokan legyintenek arra a kijelentésre, hogy ételünk határozza meg, hogy szervezetünk, sejtjei miként épülnek fel és immunrendszerünk mennyire tudja sikeresen felvenni a küzdelmet a betegségekkel szemben. Mikor az ember összeállítja az étrendjét, figyelnie kell a változatosságra. Étkezéseinknél a húsok mellett érdemes nyers zöldségeket, gyümölcsöket, gabonákat, magvakat, olajokat is beemelni a mindennapok táplálkozásába. Vásárlóink sokszor keresnek meg minket, hogy nem ehetnek búzából készült tésztát, pedig nagyon vágynak rá. Nekik szoktuk elmondani, hogy a búza helyett érdemes kipróbálni a vöröslencséből, csicseriborsóból vagy zabpehelylisztből készült tésztákat, amelyek beltartalmi értéke kifogástalan és ízüket tekintve is igazán ízletesek. Ha valamilyen élelmiszer összetevőre érzékeny a szervezetünk, akkor érdemes utána olvasni, hogy mivel érdemes helyettesíteni. A Naturistiq webshop termékkínálatának összeállításakor a vezetőség alapos válogatás után hagyta jóvá a végső kínálatot. Figyeltek arra, hogy mindenkinek az igényét a legmagasabb szinten próbálják kielégíteni.

2.Vitaminok

A vitaminok a szervezetünk egyik létfontosságú építő elemei. Hiányuk számos megbetegedést tud eredményezni. Például: A vitamin: farkasvakság, D vitamin: csontritkulás stb.. A normál táplálkozással a vitaminok biztosíthatók az emberi szervezet számára. A D – vitamin ez alól kivételt képez, mert a téli időszakokban a napsütéses órák száma nem teszi lehetővé a Kárpát medencében, hogy az emberi szervezet előállítsa a D- vitamint. A téli időszakokban érdemes ezt a vitamint étrend kiegészítővel pótolni az orvossal történő konzultáció után. A vitaminok napjainkban, számos formában (porok, kapszulák, szirupok stb.) elérhetők az emberek számára és segítségükkel fenntartható a szervezet normális működése. Számos neves gyártó (pl: Biocom, Energy, Vitaking stb.)  terméke megvásárolható a Naturistiq webáruházban. Mi javasoljuk mindenkinek, hogy elsődlegesen a természetes forrásokból vigyék be a szervezetük számára fontos vitaminokat, de az étrend kiegészítőket is érdemes alkalmazni, abban az esetben, ha nem tudjuk biztosítani a szükséges mennyiséget természetes forrásból.

3. Folyadékbevitel

A folyadékbevitel fontosságát szinte minden egészséggel foglalkozó szakember hangsúlyozza.  Ez nem csak egy komolyabb mozgás után elengedhetetlen, hanem egy átlagos intenzitású nap alatt is. A folyadékbevitel segítségével egyensúlyban tarjuk a szervezetünket, vízháztartásunkat és szerveinket is. Ha valaki, csak akkor fogyaszt folyadékot, amikor már szomjas az nem igazán szerencsés. A szakemberek által meghatározott folyadékbevitel átlagban egy 70 kg –os ember esetén 2,5 -2,8 l, ettől eltérhet számos tényező miatt.  Fontos, hogy a folyadékbevitel alatt nem cukros üdítőitalokat értünk, hanem vizet vagy ásványvizet. Sokan nem szeretik a csapvizet, mert félnek a kémiai eljárásoktól. Számukra egy jó megoldás a víztisztító berendezések használata, aminek segítségével egészséges folyadékot lehet bejuttatni a szervezetbe.

4. Alvás, pihenés

Számtalanszor hallhatjuk, hogy elegendő nekem 3 -4 óra alvás is. Majd iszom reggel kávét és felébredek. Sajnos ez hosszútávon nem szerencsés. Az alvás kifejezetten fontos az emberi szervezet számára. Ez alatt az időszak alatt regenerálódik. Ezért szokták javasolni az orvosok vírus vagy bakteriális fertőzések során, hogy maradjunk otthon, fogyasszunk sok folyadékot és pihenjünk, amennyit csak tudunk. Az emberi szervezet a megfelelő alvás mennyiség után gyorsan regenerálódik. Másnap a koncentrációképesség, éberség és teljesítőképesség sokkal jobb, mint egy kialvatlan éjszaka után.

Rövid összegzés az egészségmegőrzésről

Az egészségmegőrzésnek számos területét ismerjük. Ilyen például a rendszeres mozgás, megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, minőségi táplálékok fogyasztása, megfelelő vitaminok bevitele, nyugodt kiegyensúlyozott alvás, stresszmentes életmód és még sorolhatnánk. A legfontosabb, hogy az ember próbáljon odafigyelni az egészségére.  Megfelelő hozzáállással elkerülhető, hogy immunrendszerünk meggyengüljön, és ezáltal megbetegedjünk. Fontos kihangsúlyozni, hogy ne csak a testünkre figyeljünk, hanem törekedjünk arra, hogy mentálisan is jól érezzük magunkat.  Ha Önnek vitaminokra, minőségi étrend kiegészítőkre, élelmiszerekre van szüksége, keresse fel webáruházunkat. Ha kérdése lenne, írjon nekünk elérhetőségeinken keresztül. A legjobb tudásunk szerint megpróbálunk segíteni.

Kövess minket Facebook-on