Îmbătrânirea tenului nu trebuie văzută că o problemă, îmbătrânirea reprezentând procesul natural prin care fiecare dintre noi trecem mai devreme sau mai tărziu.

Chiar dacă îmbătrânirea este un proces natural și normal, dacă avem grijă de pielea noastră putem să încetinim procesul de îmbătrânire a tenului.

 

Rutina zilnică are un rol foarte important, iar dacă este bine pusă la punct, impreuna cu alte obiceiuri de curățare a tenului de zi cu zi vor avea rezultate bune. În acest articol vei afla cum poți avea o piele sănătoasă și un aspect frumos al tenului cât mai mulți ani.

 

Sfaturi pentru îngrijirea tenului

 

Tenul trebuie curățat zi de zi fară nici o scuză. De multe ori poate nu mai avem energia sau dispoziția să ne ducem la capăt rutina dar de fiecare dată când decidem să nu ne menținem tenul curat, suntem mai aproape de a avea riduri și pielea cât mai îmbătrânită.

 

Dacă aveți grijă de ten seara înainte de culcare și dimineața, impuritățile vor fi îndepărtate iar tenul va arata mult mai bine, atât cu machiaj cât și fară acesta.

 

Și pielea  corpului este foarte importantă dar pielea feței este mult mai sensibilă și necesită mai multă îngrijire.

 

Procesul de îmbătrânire are mai multe dezavantaje însă în articolul de astăzi vom vorbi doar despre îmbătrânire, care reprezintă un proces imposibil de oprit dar nu și de încetinit așadar, cel mai important factor este reprezentat de protejarea pielii de razele UV.

 

Soarele este unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru tenul nostru. Solarul nu este mai puțin dăunător, așadar dacă ești genul de persoană care frecventează solarul, asigură -te că pielea ta este protejată cât mai bine posibil dacă o expui la razele soarelui.

 

Cum mă pot proteja de razele soarelui?

Poți aplica pe ten o cremă cu factor ridicat de protecție, mai poți purta o pălărie care în mod automat iți păzește fața de soare sau o pereche de ochelari te mai poate ajuta să te protejezi.

 

Evită să te machiezi cu produse care încarcă foarte tare tenul

Majoritatea femeilor folosesc machiaj deoarece acesta scoate în evidență trăsăturile frumoase și uniformizează pielea feței cu cea a gâtului. Per total machiajul iți oferă mai multă încredere în aspectul tău și probabil că acesta este și principalul motiv pentru care alegem să îl purtăm. Totuși, unele produse de make-up au în compoziție ingrediente care nu sunt deloc benefice pentru piele. Evitați-le sau folosiți-le cât mai rar pe cele waterproof deoarece acestea necesită un timp de demachiere mult mai îndelungat iar consistenta unor astfel de produse este mult mai dăunătoare.

 

O greșeală foarte des întâlnită ce are legătură tot cu această zonă, a make-up-ului este cea a curățării feței doar în zilele în care purtați machiaj. Așa cum am scris și mai sus, fața trebuie curățată zi de zi deoarece până la finalul zilei găzduim multe impurități care trebuiesc eliminate până să ne punem la somn.

 

Optează pentru cremele care au în compoziție retinoizi, colagen și acid hialuronic, vitaminele A, C sau E.

 

Obiceiurile care te ajută să previi îmbătrânirea tenului.

 

În afara produselor pentru ten, mai sunt câteva trucuri de care vă puteți folosi pentru a avea un ten frumos și fară urme de îmbătrânire.

 

Tutunul

În cazul în care fumezi, trebuie să știi că tutunul este foarte dăunător pentru tenul tău și este un factor foarte important al îmbătrânirii tenului.

 

Băuturile alcoolice

Băuturile alcoolice au aceleași urmări asupra tenului, deoarece acestea deshidratează foarte mult țesuturile.

 

Somnul

Somnul are de asemenea un rol foarte important deoarece un somn bun întotdeauna se va resimți pe ten. Cu toții știm că somnul nu are beneficii doar în zona tenului, ci din mai multe puncte de vedere. Specialiștii din domeniu recomandă dormitul pe spate pentru ca mușchii feței să se relaxeze pe deplin.

 

Evită pe cât posibil expresiile faciale repetitive

 

Chiar dacă pare ciudat, expresiile faciale repetitive pot accelera îmbătrânirea tenului așadar evită-le pe cât posibil. Când simți că lumina de afară este mult prea puternică, poartă ochelari de soare calitativi ca să nu te încrunți involuntar.  

 

Dacă deja pe tenul tău sunt prezente urme ale îmbătrânirii sau riduri, ține cont de sfaturile de mai sus pentru a nu se crea mai multe și încearcă diverse tratamente faciale care să te ajute.

Noi vă recomandăm un produs care vă va ajuta să încetiniți ritmul de îmbătrânire a tenului.

 

LR-Ulei Anti îmbătrânire Beauty Diamonds de 100 ml

 

 

Acest produs vă va ajuta la îngrijirea intensă a pielii fiind un produs ANTI-ÎMBĂTRANIRE.

Uleiul pentru ten, cu formulă bogată din 6 uleiuri naturale și vitamine atent selecționate, regenerează pielea uscată, fragilă, oferindu-i un aspect întinerit și radiant.

- Hrănește și regenerează pielea datorită vitaminelor A; E; F

- Protejează pielea împotriva deshidratării datorită uleiurilor valoroase pe care le conține

- Conferă un aspect tânăr tenului deoarece conține acest complex bogat de uleiuri

Vă recomandam să îl aplicați dimineața și seara, câte 3 picături după ce ați curățat tenul.

 

 

 

 

Urmariti-ne pe Facebook