Tehnicile de care te poți folosi acasă pentru relaxarea eficientă.

În ultimii ani fiecare dintre noi am avut perioade în care am stat o buna parte din timp acasă, așadar să fim relaxați este foarte important atât pentru sănătatea noastră mentală  cât și pentru cea fizică.

Foarte multe companii au optat pentru munca de acasă și în continuare vor încuraja acest lucru, cumpărăturile sunt foarte la îndemână de făcut online iar discuțiile cu prietenii au avut loc o bună perioadă de timp prin intermediul internetului și cu ajutor camerei video. Această perioadă petrecută în casa își pune la un moment dat amprenta asupra organismului nostru așadar trebuie să găsim o cale prin intermediul căreia să reușim să avem grijă de corpul nostru. Din acest motiv foarte multe săli de fitness au organizat cursuri online cu camera video iar inevitabil corpul, mușchii și mintea devin obosite de toată această situație. Așadar trebuie să găsim o modalitate prin care să ne relaxăm atât mintea cât și corpul.

Când toată lumea mergea la birou inevitabil corpul era pus în mișcare, pe când acum, mulți oameni cad în monotonie și unii dintre ei chiar ajung să se plafoneze.

În momentul în care corpul adună foarte multă oboseală și stres, nici randamentul nu mai este atât de bun. Cel mai bun lucru pe care îl poți face dacă te aflii intr-o astfel de perioadă este de a te relaxa și de ați lua câteva zile libere dacă poți face acest lucru. Organismul o dată la ceva timp are nevoie de un restart.

 

Cum îmi dau seama că organismul meu este obosit sau stresat?

La fiecare dintre noi oboseala se manifestă într-un  mod diferit însă există câteva semne ale oboselii care se regăsesc la mai mulți oameni.

Un prim semn al oboselii este de ați simți umerii foarte încordați, strângi maxilarul, clipești mult mai rapid și mai des iar în acest articol vom clarifica care sunt principalele probleme care se resimt  în organism.

Care sunt cele mai rele efecte ale stresului asupra organismului?

În primul rând, stresul nu afectează doar organele interne, acesta afectează și mușchii care ulterior pot afecta postura corpului.

Cea mai des întâlnită problemă este cea a durerii de mijloc și tensiunea în ceafă.

Dacă aveți perioade mai dificile cu siguranță veți simți dureri musculare care încep ușor dar în scurt timp se pot transforma  în dureri mai severe daca nu le acordati suficienta atentie.

Mușchii susțin coloana vertebrală care în urma expunerii la stres poate fi foarte afectată.

Persoanele care resimt stres în mod permanent vor resimți probleme și la nivelul musculaturii.

Dacă simți o astfel de problemă încearcă pe cât posibil să renunți la efortul fizic deoarece acesta nu face decât să iți îngreuneze situația. Stresul se resimte asupra organismului din mai multe puncte de vedere, unul dintre ele fiind durerile musculare iar celalalt fiind dat de organele afectate de acesta. Dacă activitățile tale de zi cu zi iți generează stres atunci în mod implicit calitatea vieții scade drastic. Așadar trebuie să știți cum să vă relaxați acasă, atât corpul cât și mintea, să vă cunoașteți hobbyurile deoarece prin intermediul acestora corpul și mintea se mai relaxează și să vă acordați întotdeauna timp și atenție dacă resimțiți stresul în vreun fel.

Ce fac când doar o parte a corpului este încordată?

Conștientizarea reprezintă primul pas, așadar identificați durerea și încercați să o eliminați cât mai rapid. Cum puteți face acest lucru? Vă puteți duce la un consult medical și astfel aflați dacă problema este mai gravă sau dacă o puteți trata și acasă. Un medic din domeniu vă poate sfătui și poate identifica problema într-un mod foarte simplu și rapid. Așadar daca întâmpinați probleme la nivelul mușchilor este foarte bine să  le tratați cât mai repede pentru a nu se transforma în dificultăți mai grave și mai dificil de îndepărtat din organism.

 Acum că am clarificat acest aspect, să stabilim și remediile pe care le puteți folosi acasă pentru a scăpa de anumite dureri ale mușchilor mai ușoare.

Primul lucru pe care îl puteți încerca este să masați ușor zona respectivă împreună cu o cremă hidratantă sau o cremă specială pentru mușchi daca aveți în casă. Noi vă recomandăm soluția LR-Aloe Vera  care este o loțiune termică ce vă ajută la detensionarea zonelor mai încordate, aceasta are un aspect de încălzire și 45% din aceasta este încărcată de uleiuri esențiale naturale. În urma folosirii veți observa că pielea capătă un aspect mai sănătos și luminos și musculatura va fi detensionată.

Efectul de încălzire este cel care vă va ajuta la relaxarea musculaturii și mai sunt câteva beneficii ale acesteia cum ar fi:

- sprijină mica circulație a săngelui în piele și o menține catifelată

- hidratează și hrănește pielea

- este deosebit de eficientă când este folosită pentru masaj

-produsele pentru îngrijire specială Aloe  regenerează pielea iritată și deshidratată, acționănd ca o peliculă protectoare asupra pielii.

Automasajul

Automasajul întotdeauna are rezultate benefice pentru organism și pentru musculatura încordată. Daca vă aflați într-o astfel de situație încercați automasajul împreună cu loțiunea prezentată mai sus și cu siguranță problema va fi foarte repede înlăturată.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmariti-ne pe Facebook