Pasta de dinți a devenit atât de comună încât o mare parte din oameni nu se mai preocupă legat de conținutul acesteia și nici de a opta pentru cea mai buna varianta. Aceasta reprezintă o parte foarte importanta în ceea ce privește igiena iar odată cu apariția acesteia au dispărut și foarte multe boli orale.

Așadar în articolul de astăzi despre acest lucru vom discuta.

 

Tipurile de pastă de dinți.

Dacă vă uitați în raionul de igienă al oricărui supermarket veți observa că găsiți foarte multe modele create de diferiți producători.

 

Pasta de dinți anti carii

Primul model de pastă de dinți de care este important să discutăm este cel anti-carii.

Aceasta pastă de dinți are ca scop principal protejarea smalțului de pe suprafața dinților și chiar aduce rezultate scăzând drastic nivelul cariilor. Așadar dacă vă gândiți să folosiți o astfel de pastă de dinți nu ezitați deoarece își aduce contribuția în sănătatea danturii.

 

Pasta de dinți desensibilizantă

Acest tip de pastă de dinți conține de cele mai multe ori ingrediente active care ajută la ameliorarea simptomelor neplăcute ce sunt cauzate de sensibilitatea dentară.

Acest tip de pastă de dinți funcționează în două direcții și anume:

Ingredientele din compoziție ajută la întreruperea răspunsului neuronilor la stimulii durerii și acționează pentru blocarea tuburilor dentinei.

 

Pasta de dinți anti calcar

Producătorii acesteia susțin că pasta de dinți anti calcar reduce riscul apariției plăcii calcariene iar ingredientele dintr-o astfel de pasta de dinți care combat calcarul sunt citratul de zinc sau pirofosfatul.

 

Pasta de dinți anti placă

Acest tip de pastă de dinți nu permite să se dezvolte bacteriile asupra țesutului dentar.

O astfel e pastă de dinți reduce drastic bolile gingivale care sunt foarte neplăcute și greu de tratat.

 

Pasta de dinți cu efect de albire

Pasta de dinți care are efect de albire este cea mai populară dintre toate tipurile de pastă de dinți. Este de altfel și cea mai cunoscută. Aceasta conține ingrediente abrazive și dure pentru a putea să curețe petele de pe dantură.

 

Dezavantajul acestei paste de dinți este acela că nu se cunosc efectele pe care le are asupra danturii pe operioadă mai lungă de timp.

 

Pasta de dinți pentru fumători

Fumatul afectează în mod cert și dantura iar primele semne sunt date de apariția unor pete pe suprafața dinților iar acestea provoacă mari probleme din punct de vedere al aspectului. Daca sunteți fumători încercați să vă îndreptați spre o astfel de pastă de dinți deoarece vă poate ajuta foarte mult. În cazul în care problemele sunt mai grave la nivelul danturii este bine să consultați un medic stomatolog pentru a le rezolva iar ulterior să folosiți produsele recomandate de acesta. În funcție de nevoile dumneavoastră.

 

Beneficiile cu care vine la pachet utilizarea pastei de dinți sunt cele pe care cu siguranță deja le cunoști și anume înlăturarea bacteriilor, albirea dinților și respirația proaspătă.

 

Respirartia proaspătă

Respirartia proaspătă este primul lucru care ne vine în minte atunci când ne gândim la pasta de dinți și cu siguranță nu ne putem imagina cum ar fi fară existența acesteia.

Pasta de dinți este o caracteristică foarte importantă a lumii moderne în care trăim.

 

Eliminarea microbilor

După cum bine știm, pasta de dinți ne ajută să ne menținem igiena ceea ce este foarte important pentru sănătatea noastră.

Trebuie să ne menținem cavitatea bucală cât mai curată și îngrijită deoarece pot apărea diferite probleme de sănătate pe parcurs.

 

Albirea dinților ține de aspectul danturii și majoritatea oamenilor își doresc să aibă un zâmbet cât mai frumos. Tocmai din acest motiv este important să ne cunoaștem bine nevoile și să ne folosim de produsele deja existente pentru a obține rezultatele pe care le dorim.

 

 

Ingredientele ce se găsesc în compoziția pastei de dinți.

Indiferent de tipul pastei de dinți acestea au în comun ingredientele ce au ca și scop menținerea sănătății și igienei dentare, care este de altfel și cel mai important aspect de luat în considerare.

 

Unul dintre cele mai importante ingrediente sunt abrazivii

Abrazivii au ca și scop curățarea dinților și reprezintă cea mai mare cantitate din compoziția unei paste de dinți.

 

Detergenții

Majoritatea pastelor de dinți au în compoziție detergenți activi care au ca și scop eficientizarea procesului de igienizare.

 

Umidificanti

Umidificantii au ca și scop menținerea umedă a pastei de dinți iar astfel se întărește la un interval de timp îndelungat.

 

Conservanți

Ingredientele care se află  în compoziția pastei de dinți și au rol de conservare sunt alcoolul, benzoați, formaldehida și fenoli diclorurati. Toate acestea au rolul de a micșoră creșterea bacteriana la nivelul cavitații bucale.

 

LR-Gel delicat pentru dinți 100ml

 

Noi vă recomandam produsul nostru Aloe Vera pentru dinții sensibili.

 

Acesta are în compoziția sa 43% gel de Aloe Vera și extract de echinacea, previne formarea plăcii bacteriene, este foarte delicat cu smalțul dinților, curăță foarte delicat dinții și gingiile, oferă o senzație îndelungată de prospețime întregii guri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmariti-ne pe Facebook