Informațiile de bază despre detoxifierea organismului

Pentru a putea înțelege tot procesul unei detoxifieri este necesar să știm că toxinele sunt prezente peste tot și inevitabil acestea ajung în organismul nostru. Tocmai din această cauză este bine să știm cum să ne protejăm corpul și cum să prevenim o astfel de situație.    

Ce sunt toxinele?

toxinele sunt niște substanțe organice care dăunează organismului nostru. Acestea sunt produse de organisme vegetale sau animale și le putem împărți în 2 categorii.
Din prima categorie fac parte toxinele interne
Acestea fiind reziduurile generate prin metabolismul nutrienților, resturi de celule moarte
A doua categorie cuprinde toxinele externe, cele despre care spuneam că sunt peste tot în jurul nostru. Prin toxine externe ne referim la praf, fum, substanțe chimice, medicamente sau aditivi alimentari.
Așadar putem afirma că suntem înconjurați de aceste toxine care nu fac bine deloc organismului nostru. Este greu să le evităm și cea mai bună soluție este să avem grijă din ce în ce mai mult de organismul nostru pentru a le putea face față.
Aceste toxine pot avea diferite efecte asupra organismului nostru cum ar fi stări de oboseală, de balonare, dureri de cap constante, chiar și acumularea excesiva de kg iar pentru a scăpa de toate aceste efecte negative este necesar să facem din când în când o cură de detoxifiere a organismului.

Ce este detoxifierea?

Detoxifierea reprezintă un proces natural prin care toxinele din organism sunt eliminate.
Cele două mecanisme principale care ne ajută la înlăturarea toxinelor sunt colonul și ficatul însă din cauza stresului, meselor neregulate și agitației de zi cu zi la care suntem supuși majoritatea, detoxifierea naturală a organismului nu mai este suficientă.

Când stiu că trebuie să țin o cură de detoxifiere?
Acum că am clarificat de unde apar toxinele în organismul nostru, să povestim și despre momentul în care ne dăm seama că avem nevoie de detoxifiere. Este recomandat să ținem o astfel de cură o dată la 6 luni, însă uneori putem fi supuși unor situații care ne îndeamnă să o ținem mult mai devreme.
În momentul în care vă simțiți foarte obosiți la nivel fizic sau chiar și la nivel mental este indicat să vă detoxifiati organismul.
Alte situații destul de des întâlnite ar fi problemele cu colesterolul,  problemele digestive, constipația, senzația de balonare, vă simțiți fară energie, vă doriți să mai slăbiți câteva kg și mai ales detoxifierea este recomandată după sărbători, perioadă în care consumăm multe preparate din carne.

Care sunt cele mai importante beneficii ale unei cure de detoxifiere?

O perioadă în care decideți să vă detoxifiati organismul nu poate lasă în urma decât lucruri bune, cum ar fi:

Slăbire în mod sănătos și natural, recăpătarea tonusului și a energiei, o piele mai strălucitoare, eliminarea reziduurilor și toxinelor din organism, îmbunătățirea sistemului imunitar, un aspect mai sănătos al părului, odihnă de calitate, dispariția mirosurilor corporale, creșterea acuității mentale.
Acum că știm beneficiile pe care ni le aduce o cură de detoxifiere haideți să discutăm și despre modurile prin care puteți să o țineți.

Pentru o cură de detoxifiere naturală este necesar să evitați pe de o parte anumite alimente, dar să vă și folosiți de altele.

Care sunt alimentele pe care le puteți consuma?

Alimentația are un rol foarte important în cura de detoxifiere și indiferent dacă optați pentru cura de slăbire ce ține 3 sau 7 zile este important să cunoașteți   alimentele care vă vor ajuta să finalizați cu ușurința cura. Este nevoie de multă determinare așa că vom discuta despre ce puteți consuma pentru a atingerea obiectivului.

Lămâile

Nu vă gândiți că trebuie să mâncați lămâie timp de 3 sau 7 zile, însă va trebui să beți dimineața apă cu suc de lămâie pe stomacul gol iar astfel pregătiți sistemul digestiv pentru ziua ce urmează.

Apa

Dacă vă doriți ca procesul de detoxifiere să fie complet asigurați-vă că beți suficientă apă, sunt recomandate minim 6 pahare de apă pe zi iar dacă reușiți să beți mai multă este cu atat mai bine.

Citricele

Citricele conțin antioxidanți, fibre și vitamine iar acestea 3 sunt extrem de folositoare pentru procesul de detoxifiere al organismului.

Varza

Varza conține sulf și acesta este foarte benefic pentru ficat deoarece scade colesterolul.

Broccoli

Antioxidanții din broccoli curăță organismul iar enzimele sale contribuie la o bună funcționare a sistemului digestiv.

Sfecla

Sfecla este foarte buna pentru sănătatea ficatului așa că o puteți consuma crudă sau în diverse rețete, vă aparține alegerea.
Sfecla conține și fibre, magneziu, calciu, fier și vitaminele A și C. Iar un alt avantaj foarte important al sfeclei este că ajută la slăbire. În acest fel poți da câteva kg jos.

Pește de apă rece

Peștele de apă rece are un conținut foarte mic de toxine și o cantitate mare de grăsime bună.
Datorită acestora inflamațiile nu vor mai fi prezente în corp iar proteinele conținute ajută în procesul de detox.

Pui de țară

Puii de țară care nu conțin hormoni și antibiotice sunt foarte recomandați pentru o cură de detoxifiere. Puii de țară conțin proteine benefice pentru sănătate în timp ce puii din supermarket dăunează sănătății.

Ceai de detoxifiere

Ceaiurile de acest fel sunt binevenite într-o cură de detoxifiere deoarece sunt foarte ușor de administrat, sunt utile și au o preparare foarte rapidă.  
Astfel de ceaiuri au o cantitate destul de mare de antioxidanți, contribuie și la sănătatea ficatului, purifică sângele din organism și un aspect foarte important este acela că aceste ceaiuri cresc imunitatea și mențin organismul pregătit pentru infecții și boli bacteriene.

Reishi Plus

   Dacă vă doriți să vă ajutați organismul cu suplimente alimentare puteți folosi capsulele Reishi Plus care vă vor stimula imunitatea, vă vor menține în limite normale colesterolul și tensiunea arterială și nu în ultimul rând, vă vor ajuta și în procesul de detoxifiere al organismului.
Dacă sunteți dornici de a încerca aceste suplimente, le găsiți pe site-ul nostru iar rezultatul pe care îl veți obține va fi unul fantastic. Este important să ne menținem organismul cât mai sănătos și puternic așadar încercați cura de detoxifiere plus aceste suplimente cel puțin de o data  pe an.

Urmariti-ne pe Facebook