Nincs márka

Beszállítók

Nincs beszállító

Összes TOP termék
Javasasszony Unokája
  • Javasasszony Unokája

Javasasszony Unokája Szabó György

JAVAS-UNOK
Értékelés 

Javasasszony Unokája Szabó György

75,00 lei
Adóval együtt 2-3 munkanap
Mennyiség
Utolsó tételek a raktáron

Leírás

Nincs újkeletű magyar gyógynövényes könyv. A hiányt pótolja az a munka, melyet a bükki fűvesember, Szabó Gyuri bácsi írt azokról a gyógynövényekről, melyek körülvesznek minket szép Magyarországon.

Gyuri bácsi gyógynövényes tudását nagymamájától, a falusi javasasszonytól tanulta. Ez a fajta népi bölcsesség évszázadok alatt halmozódott fel és lassan kiveszőben van.

Gyuri bácsi gyerekkora óta ismeri, gyűjti és használja a gyógynövényeket megelőzésre, betegségek tüneteinek enyhítésére, gyógyításra. Könyvében minden tudnivalót megtalálhatnak: hol és hogyan kell gyűjteni a növényeket, hogyan kell őket szárítani, tárolni, majd gyógyteának elkészíteni, és végül azt is, melyiket mire lehet használni.

Gyuri bácsi szívesen átadja ismereteit, semmit nem hallgatva el. Azt mondja, a néptől kapta tudását, a népnek is kell visszaadnia, hiszen közkincs az. A könyvet a Magyar Tudományos Akadémia forrásmunkaként ajánlja a téma kutatói számára. 2011 végén bővített kiadása jelent meg ennek a könyvnek.

Az újabb kiadás bővült néhány fejezettel, a gyógynövények közül pl. a dióval és a bodzával, a részletes szövegek közül a Babaváró rendszer leírásával.

Benne maradtak a hasznos receptek, melyeket Gyuri bácsi javasol különböző betegségekre. Az első megjelenés, 2004 óta oly sok esemény történt, hogy szükségét láttuk egy zárszó megírásának is, amelyből megtudhatják, hogyan alakult a teák és a Szabó család sorsa az utóbbi 7 évben.

Termék részletei
JAVAS-UNOK
1 Elem
Vélemények

Jelenleg nincs vásárlói vélemény.

Írja meg véleményét

Herbafulvo Essencia 750 ml Gyógynövény Alapú

Javasasszony Unokája Szabó György

Javasasszony Unokája Szabó György

Írja meg véleményét
1 hasonló termék ugyanazon kategóriában:

Kövess minket Facebook-on