Nincs márka

Beszállítók

Nincs beszállító

Összes TOP termék
Mecsek Tea Epehajtó Teakeverék 20 Filter
  • Mecsek Tea Epehajtó Teakeverék 20 Filter

Mecsek Tea Epehajtó Teakeverék 20 Filter

MECSEK-TE
Értékelés 

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény.

17,00 lei
Adóval együtt 2-3 munkanap
Mennyiség
készleten

Leírás

Ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

–       Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

–       Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

–       Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

Tulajdonság, hatás: Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását népgyógyászati tapasztalatok igazolják.

Mi  a hatóanyaga? 1 filter tartalma: 0,32 g közönséges párlófű virágos hajtás , 0,17 g közönséges cickafark virágos hajtás , 0,16 g borsósmenta levél, 0,11 g mezei katáng gyökér , 0,11 g közönséges orbáncfű virágos hajtás , 0,11 g közönséges bojtorján gyökér, 0,02 g kutyabengekéreg aprított formában.

Mit tartalmaz még a termék? A teakeverék nem tartalmaz ízesítő-, színezőanyagokat és tartósítószert.

Mikor ajánlott a tea fogyasztása? Epekő képződésre hajlamos egyéneknek, az epekiválasztás elégtelensége esetén alkalmazható.

Mikor nem ajánlott a tea fogyasztása? A teát ne fogyassza ismeretlen eredetű hasi fájdalom, a belek akut gyulladása, bélelzáródás, folyadékvesztéses állapot, valamint az összetevőkkel szembeni egyéni túlérzékenység esetén. 

Fogyaszthatják-e gyermekek a teát? A teakeverék biztonságos alkalmazására vonatkozó vizsgálatokat gyermekeknél nem végeztek, ezért 12 év alatti gyermekeknek a tea fogyasztása nem ajánlott.

Alkalmazható-e más gyógyszerekkel együtt? A készítmény alkalmazása – orbáncfű tartalma miatt – egyidejűleg nem ajánlott a következő gyógyszerekkel, mert azok hatását módosíthatja: INDINAVIR, HIV- és epilepszia ellenes szerek, kumarin típusú antikoagulánsok (pl. Syncumar), szájon át szedhető fogamzásgátlók, digoxin, cyclosporin (pl. Sandimmun) és theophyllin tartalmú készítmények.

Mit kell megfontolni terhesség- és szoptatás idején? A teakeverék hatóanyagai a véráram útján átjuthatnak a magzatba, ill. az anyatejjel kiválasztódva a csecsemőbe, ezért alkalmazása nem javasolt.

Hogyan és mikor kell a teát fogyasztani? Egy teafiltert 1 dl forrásban levő vízzel leönteni, majd lefedve 5-10 percig állni hagyni. Ízesítve vagy anélkül, napi 2-3 alkalommal 2-2 dl, naponta maximum 5-6 dl fogyasztható főétkezések előtt fél órával.

Milyen nem kívánt hatása lehet a tea fogyasztásának? Az adagolási javaslat betartása esetén, esetleg egyéni túlérzékenységen kívül előfordulhat görcsös gyomor-bél panasz. Hosszan tartó, nem előírás szerinti alkalmazása szív-, veseműködési zavarhoz és izomgyengeséghez vezethet. Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Mire kell még ügyelni a tea fogyasztása során? Az orbáncfű (hipericin tartalma) az arra érzékeny egyéneknél allergiát, borelváltozást okozhat, ezért a tea alkalmazása során az erős napozást (szolárium) kerülni kell. Óvakodni kell a tea hosszabb ideig történő alkalmazásától kb. 4 hét), mert az előírtnál hosszabb ideig történő fogyasztása során ritkán előfordulhat (állatkísérletek során) a bél nyálkahártyán festékanyag lerakódás, béltágulat. 

Mennyi ideig fogyasztható a tea? A  tea javasolt – folyamatos – alkalmazási ideje 1 hónap, amely után 2-3 hónapos szünetet kell tartani. (Szükség esetén a szünet ideje alatt más, antranoidot nem tartalmazó készítményt kell használni.)< Hogyan kell tárolni a készítményt? Legfeljebb 25 °C-on, nedvességtől védve. A nedvességtől való védelem érdekében a filtertasakba csomagolt teakeveréket tartsa a jól lezárt dobozban. Nyilvántartási szám: OGYI-736/1999. Csomagolás: 1 g teakeverék filtertasakban, dobozban, celofánban. Csomagolási egység: 20 db (20 x 1 g) filter

Termék részletei
MECSEK-TE
4 Elemek
Vélemények

Jelenleg nincs vásárlói vélemény.

Írja meg véleményét

Herbafulvo Essencia 750 ml Gyógynövény Alapú

Mecsek Tea Epehajtó Teakeverék 20 Filter

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény.

Írja meg véleményét
12 hasonló termékek ugyanazon kategóriában:

Kövess minket Facebook-on